به گزارش راهبرد معاصر؛ اگر شیوه صحیح مصرف مواد غذایی را بدانیم، بیشترین بهره را از خاصیت و ویتامین آنها میتوانیم ببریم. در این مطلب چند مواد غذاییای که نباید پخته شوند را آوردهایم.
کلم بروکلی
کلم بروکلی حاوی مقادیر بالایی از فیتوشیمیایی سولفورافان است که به پیشگیری از سرطان، بیماری قلبی، التهاب، افسردگی و شرایط مضر سلامتی کمک میکند. مطالعهای در سال ۲۰۰۸ که در مجله غذا و شیمی کشاورزی منتشر شد، نشان داد که وقتی بروکلی را بهجای پخته شده خام میخوریم، بدن ما سولفورافان را سریعتر جذب میکند. مطالعه دیگری در سال ۲۰۰۹ همچنین نشان داد که پختن کلم بروکلی به روشهای مختلف، از جمله در مایکروویو، پختن و سرخ کردن، سطح ویتامین C این سبزیجات را کاهش میدهد. اگر نمیتوانید فکر کلم بروکلی خام را تحمل کنید، آن را بخارپز کنید.
پیاز
پیاز به دلیل غلظت بالای فلاونوئید کوئرستین، سرشار از فواید سلامتی، از جمله مزایای مبارزه با سرطان است. اشلی والتر، متخصص تغذیه میگوید: پیاز وقتی خام خورده میشود، خواص مبارزه با سرطان را به حداکثر میرسانید. پخت و پز فواید فیتوکمیکال موجود در پیاز را کاهش میدهد که با سرطان مبارزه میکند. علاوه بر این، پیاز از خانواده سبزیجات آلیوم است، به این معنی که حاوی عوامل ضد پلاکتی است که میتواند از بیماریهای قلبی عروقی جلوگیری کند. یک مطالعه در سال ۲۰۱۲ نشان داد که وقتی پیاز خام را در فر گرم میکردند، این خواص مفید برای قلب در ۳۰ دقیقه یا کمتر کاملاً از بین رفت.
سیر
سیر مانند پیاز یک سبزی آلیوم است که دارای عوامل ضد پلاکت نیز هست، اما این بدان معناست که خواص آن که با بیماریهای قلبی عروقی مبارزه میکند نیز تحت تاثیر گرما قرار میگیرد. مطالعهای در سال ۲۰۰۷ نشان داد که حرارت دادن سیر در دمای ۳۹۰ درجه فارنهایت به مدت ۶ دقیقه، فعالیت ضد پلاکتی را در آن به طور کامل از بین میبرد. نانسی وودبری، متخصص تغذیه، میگوید: «مطالعات نشان میدهد که گرما آنزیم آلییناز را غیرفعال میکند. جوشاندن سیر به مدت ۲۰ دقیقه به طور کامل فعالیت ضد باکتریایی آن را از بین میبرد و تنها یک دقیقه حرارت مایکروویو ۱۰۰ درصد از خاصیت آن در مبارزه با سرطان را از بین برد.
بلوبری
احتمالاً میدانید که زغال اخته برای شما مفید است، اما آیا میدانید چقدر سالم است؟ جولی جافریون، متخصص تغذیه تناسب اندام میگوید: «زغال اخته بیش از هر میوه دیگری حاوی آنتی اکسیدان است که عمدتاً به دلیل مقادیر بالای پلی فنول است. خوردن آنها به صورت خام تضمین میکند که تمام این فواید را دریافت خواهید کرد. تحقیقات منتشر شده در مجله شیمی کشاورزی و مواد غذایی نشان میدهد که فرآوری زغال اخته، از طریق پخت، مقداری از پلی فنول آن را کاهش میدهد.
فلفل دلمهای قرمز
فلفل کبابی یک افزودنی سریع و آسان برای هر وعده غذایی است، اما فلفل دلمهای قرمز منبع عالی ویتامین C است و به گفته موسسه ملی بهداشت، گرما میتواند ویتامین C آن را از بین ببرد
کلمپیچ
کلم پیچ که یک سبزی چلیپایی است حاوی ترکیباتی به نام گلوکوزینولات است و وقتی با آنزیم میروزیناز تماس پیدا میکند به ترکیبی متفاوت و مبارزه کننده با بیماری تبدیل میشود. با این حال، گرما میروزیناز را غیرفعال میکند، بنابراین کلم پیچ پخته شده شما همان خاصیت مبارزه با بیماری را که سالاد کلم پیچ خام دارد، ندارد.
چغندر
این ممکن است برای برخی تعجب آور باشد، اما بله، میتوانید چغندر را خام بخورید. چغندر حاوی سطوح بالایی از فیبر، فولات (نوعی ویتامین B ۹)، ویتامین C و منگنز است – با این حال چغندر پخته شده ۲۵ درصد فولات و سایر ویتامینها و مواد معدنی خود را از دست میدهد.
آناناس
آناناس کبابی ممکن است یک افزودنی عجیب به هر منوی کباب باشد، اما خوردن آن میتواند شما را از مزایای مهم سلامتی محروم کند. یک مطالعه در سال ۲۰۱۰ نشان داد که آب آناناس تازه در کاهش التهاب و نئوپلازی روده بزرگ (رشد غیرطبیعی بافت اطراف روده بزرگ) در موشهای مبتلا به کولیت مؤثرتر از آب آناناس پخته شده است. محققان این موضوع را به میزان بالای آنزیم بروملین در آب تازه نسبت میدهند که به کاهش تورم کمک میکند. در حالی که این مطالعه فقط بر روی موشها انجام شد، یک بررسی پزشکی منتشر شده در سال ۲۰۱۷ نشان داد که "بروملین برابر با داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی به عنوان یک عامل ضد التهابی است، اما نشان داده شده است که عوارض جانبی کمتری در بیماران انسانی نیز دارد. " دکتر تراتنر همچنین میگوید که خوردن آناناس خام به کاهش تورم و کبودی در بیمارانش پس از جراحی کمک میکند. /همشهری آنلاین